31. srpna 2014

Penály útočí

ŠKOLNÍ PENÁLY OHROŽUJÍ ZDRAVÍ DĚTÍ!Taková zpráva proletěla v minulých dnech celou Českou republiku.O co se tedy jedná?


Necelý týden před začátkem školního roku našla nezisková organizace u několika školních pomůcek nebezpečné látky.jedná se o takzvané ftaláty.Jak jsou pro nás nebezpečné?Ftaláty jsou toxické látky,ale způsobují zdravotní potíže až pří dlouhodobém používání.mohou vyvolat astma,poruchy chování a vývoje dětí.Nedávno dokonce čeští vědci zjistili,že mohou způsobit rakovinu.Rada pro rodiče?Nekupovat velmi levné školní pomůcky od bezejmenných výrobců.Opravdu budete dál ,,cucat,,své pomůcky?

Zpátky do školy

Ahoj!
Je to tu!!Prázdniny nám rychle utekly(jako vždy) a my se zítra můžeme těšit na první poprázdninový den.Má sestřička se stane prvňačkou a bude to pro ní nová zkušenost.Proto všem novým žáčkům školy přeji hodně trpělivosti a štěstí,které se jim po celých devět let na základní škole bude hodit!

11. srpna 2014

Obrázek dne-11.8.


Hami mňami-8.díl

Letní sprška

Znáte to!sluníčko na nás teplotami rozhodně nešetří a my bychom se nejraději zavřeli do ledničky.Teplý čaj s bublající polévkou není zrovna ideál!Co takhle vyzkoušet naše recepty?

Jahodovo-broskvové nanuky

1 velká vyzrálá broskev
* 500 ml broskvového džusu
* 200 g jahod
* 50 ml jahodového nektaru
1. Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky.
2. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nektarem a rozdělíme do forem.

Jahodová limonáda

170 g jahod + pár jahod na ozdobu
3 lžíce třtinového cukru
1 l perlivé vody

V mixeru rozmixujte jahody na pyré a přidejte k nim 3 lžíce třtinového cukru. Opět promixujte.
Připravte si 1 l vody.
Smíchejte pyré se perlivou vodou a podávejte dobře vychlazené nebo s ledem.

Nebe rozzářil úplněk

Včera jsme měli možnost vidět na nebi nádherný úplněk.Vědci tvrdí,že Měsíc byl přibližně 356 896 kilometů vzdálen od naší Země.A jaký má údajně vliv na člověka samotného?


Spánek

Studie potvrzená švýcarskými vědci uvádí,že lidé v průběhu této fáze měsíce spí o dvacet minut méně a trvá jim déle než usnou.

  • Bolest hlavy
  • Nervozita
  • Úzkost
  • Divoké sny
  • Velká energie-Za úplňku se dostává Země mezi Slunce a Měsíc.Jejich síly působí na liský organismus:dochází k očišťování těla i mysli,odplavování škodlivých toxinů,ale také k silnému ovlivňění naší psychiky.