23. června 2015

OVOCE TÝDNE-B jako broskev

V minulém díle kraloval ananas. V tom dnešním nastoupí na trůn slečna broskev.

Účinky na organismus:- posilují imunitní systém
- chrání před volnými radikály
- mají uklidňující účinky
- mírně projímají, uvolňují zácpu
- posilují srdce, cévy a krevní oběh
- odvodňují, pomáhají při hubnutí
- pomáhají při kašli a astmatu


Díky vysokému obsahu niacinu a hořčíku dovedou broskve zlepšit náladu, pomáhají při neklidu a podrážděnosti.Broskve mají i krášlící účinky, protože zralé plody obsahují omlazující látky (karoteny, vitamin C, kyselinu nukleovou).Broskve se musí rychle konzumovat, nedají se dlouho skladovat. Pokud se chceme zbavit slupky, stačí plody spařit vroucí vodou a slupka půjde snadno odstranit. Toto ovoce se používá k výrobě kompotů, džusů, džemů, zmrzlin, dezertů, do ovocných salátů, nákypů.