23. června 2015

LÍVANCE ŠUP SEM ŠUP TAM

Suroviny:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce oleje
  • + olej na smažení

Všechny suroviny smícháme (droždí nahradí prášek do pečiva).
Polévkovou lžící děláme do rozpáleného oleje malé lívanečky ,olej je třeba často dolévat, smažíme pomalu na mírném ohni. Dobrou chuť!
Poznámka: 
Lívanečky jsou hotové z jedné strany tak, že se tvoří na povrchu bublinky.
ZDRAVÁ VARIANTA (dokonalá snídaně)
  • Suroviny:
  • 2 vejce
  • banán
Banán střední velikosti nakrájíme na kolečka. K banánu přidáme rozklepnutá vejce a dobře rozmixujeme. Můžeme mixovat ručním mixérem nebo tím klasickým elektrickým.  Dobře poslouží i vidlička a trocha trpělivosti :D. Těsto rozlijeme na pánev. Pokud nemáme lepší pánev, tak raději přidáme kapku oleje, aby se nám těsto nepřilepovalo. Lívance smažíme do té doby, než usoudíme, že už nejsou syrové, tedy když už jsou trochu nazlátlé. Během smažení trochu snižujeme teplotu z nejvyšší dolů, abychom lívance nespálili. Můžeme dosladit libovolným sirupem(datlový,agave,javorový..). Dobrou chuť!