Letní sprška
Znáte to!sluníčko na nás teplotami rozhodně nešetří a my bychom se nejraději zavřeli do ledničky.Teplý čaj s bublající polévkou není zrovna ideál!Co takhle vyzkoušet naše recepty?
Jahodovo-broskvové nanuky
1 velká vyzrálá broskev
* 500 ml broskvového džusu
* 200 g jahod
* 50 ml jahodového nektaru
1. Omytou broskev rozpůlíme, zbavíme pecky, oloupeme a rozmixujeme. Promícháme s džusem a nalijeme do forem na nanuky.
2. Jahody omyjeme, odstopkujeme, rozmixujeme, propasírujeme přes cedník, abychom se zbavili jadérek. Směs promícháme s jahodovým nektarem a rozdělíme do forem.
Jahodová limonáda
170 g jahod + pár jahod na ozdobu
3 lžíce třtinového cukru
1 l perlivé vody
V mixeru rozmixujte jahody na pyré a přidejte k nim 3 lžíce třtinového cukru. Opět promixujte.
Připravte si 1 l vody.
Smíchejte pyré se perlivou vodou a podávejte dobře vychlazené nebo s ledem.